Observation Systems - Home

Observation Systems

Observation Systems - VideoBox

De VideoBox is een IP Monitor.

In het figuur zijn 6 VideoBoxen gebruikt i.c.m. het OS Scada pakket (2 schermen, mid-onder) om eenvoudig camera's van een plattegrond voor een observatie werkplek in een meldkamer te kunnen selecteren. Hier wordt op de achtergrond gebruik gemaakt van VIM (Virtuele IP Matrix) en de OCM (OS Communicatie Server), zie ook het OS Systeem.

VideoBox gebruik in een meldkamer

De camera's die de VideoBox weergeeft zijn zogenaamde IP Camera's. Steeds meer bedrijven hebben camera's die op hun netwerk aangesloten zijn, voor beveiliging of observatie (ook voor tijdelijke situaties). Dit wordt gedaan omdat het bekabelingstechnisch relatief eenvoudig is. Er is hierdoor namelijk geen andere specifieke bekabeling nodig (zoals coax). Ook de netwerk infrastructuur en beschikbare appartuur is in de afgelopen jaren enorm verbeterd en uitgebreid waardoor het aantrekkelijk is dit transport medium te gebruiken. Het 'IP' voor monitor of camera geeft een relatie aan naar netwerk apparatuur.

De VideoBox kan niet alleen IP camera's weergeven maar ook films, still-images, webpagina's en andere. Hierdoor kan het ook in het broadcast marktsegment gebruikt worden. De VideoBox kan ook meerdere beelden tegelijk weergeven door middel van een layout. Hiervan zijn er momenteel 37 verschillende waaronder picture-in-picture weergaven. Tevens kan de VideoBox weergave doen n.a.v. herkenning van RFID Tags, pasjes of door events. Vraag naar onze brochure waarin u meer informatie over de mogelijkheden kunt vinden.

De VideoBox wordt ook toegepast in andere oplossingen zoals bijvoorbeeld in 'Interactive mirrors' (als mediabox).

IP Camera's en de VideoBox

De beelden van de IP Camera's worden omgezet naar digitale informatie voor het netwerk, dit noemt men encoderen. Aan de andere kant wordt het uit het netwerk weer geschikt gemaakt om weer te geven, dit noemt men decoderen.

Encoderen

Decoderen

Toegepaste technieken voor encoding

Leveranciers van deze encoders en decoders

De encoders en decoders van de leveranciers hebben onderling alle hun eigen specificaties en zijn niet compatibel.

Waarom de VideoBox

VideoBox typen

Meer informatie, prijzen en mogelijkheden over de VideoBox?

Neem contact op met Observation Systems.


© 2007-2013 Observation Systems BV